top of page
Yazarın fotoğrafıSeray Kalelioğlu

Piyano Öğretmeni Seçmek



Piyano öğretmeni seçmek oldukça kişisel bir karardır. Öncelikle anne-babanın kendi beklentisini netleştirmesi gerekir. Gelin adım adım neler yapabileceğinize bakalım.


🌟 1. Ne istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Bu ne demek? Şunları sorabilirsiniz. Çocuğumun piyano dersleriyle neyi başarmasını bekliyorum veya ümit ediyorum? Hobi olarak mı çalacak, konservatuvar mı düşünüyoruz? Çocuğunuzun müzik zevkleri neler? Hangi müzikleri öğrenmek istiyor? Çocuğum için hangi özelliklerde ve eğitimde bir öğretmen arıyorum? Bütçem nedir?


🌟2. Etrafa sorun. Piyano dersi alan tanıdıklarınıza, arkadaşlarınıza sormakla başlayabilirsiniz. Sosyal medyada ve arama motorlarında araştırma yapabilirsiniz.


🌟3. Potansiyel bir öğretmen bulduğunuzda onu iyice araştırın. Hem çalarken hem öğretirken gözlemlemeye çalışın. Varsa videolarını izleyin.


🌟4. Öğretmenle görüşün. Soru sormaktan çekinmeyin. Hangi yaş grubuyla çalıştığını, hangi metotları kullandığını, nasıl bir yol izlediğini sorun. Öğretmeninizin tecrübesine güvenmeniz çok önemli.


🌟5. İçinize sinmediyse öğretmeni değiştirin. Çocuğunuza fikrini sorun. Öğretmeniyle anlaşabilmesi ve kendini iyi hissetmesi mühimdir. Bu uzun süreli bir yolculuktur. İyi bir öğretmen bulmuş olmanız çocuğunuzla çok iyi anlaşacağı anlamına gelmez. Gözlemleyin.


🌟6. İyi bir öğretmen -özellikle başlangıç seviyesinde- müzik sevgisi aşılayan, gözlemlenebilir bir gelişme sağlayan, motive eden ve öğrencisine iyi hissettiren kişidir. Çocuğunuzun öğrenme stiline uygun olarak materyallerini adapte etmelidir. Pedagojik bakış açısına sahip olması önemlidir.

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page