top of page

Dijital piyano mu, Akustik piyano mu?

Güncelleme tarihi: 31 Mar 2021

“Dijital piyano mu, akustik piyano mu almalıyız?” En çok aldığım sorulardan birisi. Karar verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlere kısaca özetleyeyim.


Öncelikle bütçeniz dahilinde alabileceğiniz en iyi enstrümanı almaya çalışın çünkü piyano alındıktan sonra sık değiştirilen bir enstrüman değil. Kesenin ağzını açın ve paraya kıyın 😄(İlk piyanomu 20 sene kullandım)


Sonrasında dijital mi, akustik mi alacaksınız ona karar verin. Akustik piyano her zaman tercihim olacaktır. Fakaaat günümüz apartman şartları akustik piyanoda çalışmayı zaman zaman imkansız hale getirebiliyor. Dolayısıyla oturduğunuz evin ses yalıtımı nasıl, komşularla aranız nasıl onu düşünün. Öyle karar verin. Ben bir evimde üst komşumla çok sorun yaşadım. “Kimisi de çal çocuğum” diye bayılır size. (O komşulara iyi davranın💖)


Akustik piyano kıymetli bir şeydir. Tellerin verdiği hissiyat vardır. Titreşimleri vardır. Ses her yeri sarar. Piyanoya akort yaptırmalısınız, bakım yaptırmalısınız. İyi davranmalısınız. Küçükken piyanoma el değdirmezdim, o derece 😆 Gel gelelim tüm bunlar masraflıdır da. Onu da düşünün.


Dijital piyanolar da yıllarca hor gördüğümüz piyano tipleriydi. Sonra bir baktık teknoloji gelişti. Tuş hassasiyeti, tuş ağırlığı, pedal hassasiyeti, sesin gerçekçiliği derken şahane modeller ortaya çıkmaya başladı. Gece gündüz çalışabilmek işlerimizi kolaylaştırdı. Akort derdi yok. Taşıması kolay. Ancaaak dijital piyano alacaksanız üst modellerden almaya çalışın derim. Valla bazı modeller piyanodan soğutur insanı.


Son olarak... alırken mutlaka öğretmeninize danışın. Piyanoları çok iyi araştırın. İnternetten okuyun. Çok kez müzik mağazalarını gezdim, piyano denedim. Üzülerek söylüyorum ki çok büyük bir çoğunluğunda yetkili kişiler sorularıma cevap veremedi. Beni yeterince bilgilendiremedi. 😔



Son söz. Eğitiminize başlarken piyanoyu alın derim. Bekleyip sonra almak size çok vakit kaybettirir. Hatta çocukta “Yapamıyorum” duygusu bile gelişebilir🙄 Çocuğunuz top oynayacak diyelim ama top sadece hocada var. Evde yok. Siz bekliyorsunuz ki çocuk gelişsin. Velhasıl kelam evde piyano olduğunda çocuğunuz pratik yaptığı için daha çok gelişir ve piyanodan keyif almaya başlar. ❤️

Son Yazılar

Hepsini Gör

Motivasyon

bottom of page