top of page

ABRSM Piyano Sınavları

Çok soru aldığım ABRSM sınavlarıyla ilgili sizlere küçük bir yazı derledim. ABRSM, hobi olarak piyano çalan öğrencilerin eğitimine bir standart getiren sistemlerden birisi. Ve bence oldukça başarılı.



Pandemiyle birlikte sistemleri güncellendi. Sınav görece öncekine göre daha kolay olsa da çalışmalarımızı eski sistemde uygulanması beklenenlerle devam ettirmenizi tavsiye ederim. Bu ne demek? Gelin, detaylı açıklayayım.


Önceki sınavda kulak, deşifre, teknik çalışmalar ve eserle ilgili sorular soruluyordu. Haliyle kayıt göndereceğiniz zaman sorulamıyor. Fakat bunları derste öğretmeninizle birlikte düzenli olarak çalışmaya devam etmeniz bence çok önemli.


Piyano eğitimi kulak, deşifre, teknik çalışmalar gibi konularla ilerler. Bir evin inşaası gibi düşünün. Evinizin ne kadar dayanaklı olmasını isterdiniz? Uzun yıllar müzikle keyifli bir ilişki sürdürmek ve istediğiniz eserleri zorluk yaşamadan çalmak istiyorsanız bu sistemin sunduklarını uygulamanız tavsiye ederim.

Hatta ben teori çalışmalarını da öğrencilerimle uyguluyorum. Planlama yapabilen bir öğretmenle yukarıda bahsettiğim her şeyi uygulayabilmek mümkün. (Piyano çalışmak dışında ödev yapacak vakit ayırırsanız)


Kitapta üç bölüm var. List A, List B, List C olarak geçiyor. Her bölüm müzikteki farklı dönemlere ait. Bu bölümlerden birer eser seçiyorsunuz. Dördüncüsünü de yine bu kitaptan seçebilirsiniz veya ABRSM’nin alternatif olarak sunduğu listeye göz atabilirsiniz. Yalnız kendilerinin belirttiği edisyonu kullanmayı unutmayın.


Tüm başvuru sürecini veli-öğrenci gerçekleştiriyor. Kendileri bir kullanıcı adı yaratarak sisteme giriş yapıyor ve çektiğiniz videoyu yüklüyorsunuz.


Sonuçlar da çok kısa bir zamanda detaylı bir açıklamayla size geliyor.

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Motivasyon

bottom of page